Домашен свински суджук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Домашен свински суджук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Каквото и да си говорим, друго нещо си е домашният свински суджук"

Необходими продукти

  • свинско месо - 3.5 кг
  • сланина - 1 кг
  • сол - 160 г
  • черен пипер - 16 г
  • говежди черва - за пълнене (тънки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свиламе месото и сланината три пъти в машинката, прибавяме солта и черния пипер и разбъркваме много добре.

Получената смес пълним в добре измитите говежди черва, завързваме ги на суджуци.

Получените суджуци поставяме между две дъски и ги притискаме с тежест, целта е да се пресоват за 24 часа.

Махаме тежестта и наместваме плънката, ако има нужда.

Оставяме да се сушат на проветливо и защитено място, покрити с тензух.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Твърде много сол.До 20гр. на килограм месо.
15.11.2024 17:51
1