Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Суджук»Ловджийски суджук от Клисура

Ловджийски суджук от Клисура

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Ловджийски суджук от Клисура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • говеждо месо - 1 кг
  • сол - 50 г
  • черен пипер - 20 зърна
  • захар - 10 г
  • селитра - 2 г
  • черва - тънки, свински
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила или се скълцва ситно със сатър. Добавят се сол, счукан черен пипер, захарта, селитрата.

Сместа се омесва добре и се разстила на пласт, дебел 10 см. Оставя се да престои на хладно място 10-12 часа.

След това с нея се пълнят червата, като се усукват през 10-15 см.

Суджуците се окачват на проветриво място да съхнат, като през 1-2 дена се пресоват с точилка или бутилка.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: