Обърната пита с ябълки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Обърната пита с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Когато хапвате с удоволствие, калориите се броят само наполовина"

Необходими продукти

  • ябълки - 500 г
  • галета - 2 с.л.
  • стафиди - 1 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - ½ ч.ч.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме почистените ябълки и ги изстискваме с ръка. Смесваме ги с галета и стафиди, изсипваме в намазана с олио и поръсена с галета тавичка и заравняваме.

Разбиваме яйцата и захарта, докато станат пухкави и прибавяме към тях брашното. С получената каша заливаме ябълките.

Печем сладкиша в силна фурна на 220 градуса до златисто.

След като изстине, обръщаме в подходящ съд, така че ябълките да останат отгоре. Поръсваме със смес от пудра захар и канела и нарязваме на парчета.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: