Домашен тутманик

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
05/10/2011
"От домашното определено по-хубаво няма. Поредното доказателство е този пухкав домашен тутманик! Участвай и ти в нашата кулинарна игра, бъди част от Готвач.бг -> http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224 423
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата в киселото мляко. Замесете тестото от продуктите постепенно, като първоначално се слага съвсем малко от брашното, за да се получи каша с гъстота на боза. Оставете я да почине за 15 мин. След това размесете с още брашно, докато се получи доста меко тесто.

Оставете отново да почине за 15 минути. Разделете тестото на 2 топки. Всяка топка разтеглете на дълъг правоъгълник, намажете ги с малко олио и поръсете с натрошено сирене, след което ги завийте по отделно, а после и заедно един в друг, за да оформите тутманика.

Сложете тутманика с намазнена тава (около 25 см диаметър) и го сложете за около 2 часа да втаса и да удвои обема си на по-топло място. Може да използвате и слаба фурна. Намажете втасалия тутманик с малко олио отгоре и сложете да се изпече до готовност. Проверявайте го с клечка. Изпечения тутманик увийте в кърпа.

Механично метално сито за хубаво тесто
За пухкаво и дишащо тесто използвайте:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 47
4 23
3 22
2 9
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#165058
Защо има и сода и мая
0
0
Албена Асенова
Да с жълтъка става една такава лъскава и апетитна коричка.
0
0
К К
К К
17.05.2016 21:10
Аз го правя по различно, но и тази рецепта ми допада!
0
0