ezine.bg»Рецепти»Баница»Родопски Клин»Родопски клин по нашенски

Родопски клин по нашенски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
11/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Родопската баница, известна още като родопски клин се прави много по-разнообразни съставки от обичайната баница със сирене. Затова ще ви предложим днес една такава богата рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

От брашното, солта, вода и капки оцет замесете тесто, от което трябва да разточите 2 кори. Рецептата може да стане и с готови кори.

Сварете ориза с малко мазнина и сол. Смесете го със сиренето, млякото, яйцата и половината масло. Овкусете със сол.

В намазнена тава сложете 1 кора, която трябва да е по-голяма и да излиза леко от краищата на тавата, за да може после да се завие леко.

Намажете кората с масло, изсипете плънката, отново малко масло, втора кора. Леко притиснете краищата на долната кора върху горната, намажете обилно с масло.

Изпечете родопския клин на умерена фурна до апетитен загар.

Рейтинг

4.1
57
44
35
20
10
Дай твоята оценка: