Начин на приготвяне
Разбийте маслото до пухкавост с 1 ч.ч. пудра захар.
Постепенно добавете жълтъците, прясното мляко, пресятото брашно и бакпулвер.
Най-накрая добавете ванилията и разбитите на сняг белтъци с 1/2 ч.ч. захар, като ги объркате внимателно с щпатула към сместа.
Изсипете сместа в кексова форма, застлана с намазнена хартия за печене.
Отгоре върху кекса разпределете смес от настърганите ябълки, галетата, ореховите ядки и канелата.
Белтъчният кекс се пече в предварително загряна фурна на ниски градуси.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за кекс като този лесен домашен кекс или нашия кекс с ябълки.
Коментари