Пъпешов кекс

Пъпешов кекс
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Изненадааа, с толкова любимия пъпеш вече може да го приготвите и един разкошен кекс"

Необходими продукти

  • брашно - 170 г
  • захар - 170 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 60 мл
  • олио - 60 мл
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • ванилия - 1 бр.
  • пъпеш - 60 г пасиран
  • бейлис - 1 капачка
  • бадеми - филирани, шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното в купа. Добавете ванилията, бакпулвера и заделете.

В купа счупете яйцата и сложете захарта. Разбийте с миксер до бял, пухкав крем. Добавете на тънка струйка прясното мляко и олиото.

Сложете и пъпеша. Без да спирате да бъркате, добавете и брашното от купата. Разбийте до смес без бучки.

Добавете Бейлиса и разбъркайте.

Намажете форма за кекс с олио. Поръсете с брашно. На дъното поръсете с филираните бадеми.

Излейте сместа за пухкавия кекс и печете в студена фурна на 180-170 °C до суха клечка.

Извадете, охладете и поръсете с пудра захар пъпешовия кекс.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: