Шаран по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
05/09/2011
"Изненадайте гостите за Никулден с един нетрадиционен шаран по китайски "
Приготвяне190 мин.
Готвене30 мин.
Общо220 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 019
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете филетата от шараните с помощта на нож. Накиснете рибата в смес от 3 с.л. оцет и 3 с.л. вода и оставете да престои за 3 часа в хладилника.

Зеленият лук, моркова, зелето и джинджифила нарежете на тънки ленти. Накълцайте чесъна, лютата чушка, предварително почистена от семките. Нарежете и гъбите.

Оваляйте рибните филета в брашно и ги запържете до златисто. В останалата мазнина запържете гъбите и нарязаните зеленчуци. Останалите 3 с.л. оцет смесете със соев сос, сол, захар и кипнете сместа. Залейте зеленчуците с тази смес и отново сложете на котлона за кратко.

Поднесете шарана по китайски върху канапе от зеленчуците.

Чугунена грил тава с дръжки 30 см-24%
Качество без компромис:
Чугунена грил тава с дръжки 30 см
99.00 лв.
75.00 лв.
Виж ››

Чугунена тава с дръжки, която ще съдейства за приготвянето на вкусни гриловани зеленчуци, сочно месо или дори сандвичи.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Gio
Gio
14.01.2012 23:25
...здравейте! Вкусно звучи и изглежда. Моля познавачите да ме поправят, ако греша - в основата на китайската кухня не стои ли накълцването на ситни парченца на детайлите? Така оставен шарана не изглежда много по китайски сякаш... Бил съм в Китай няколко пъти и съм почитател на кулинарията им - не само приготвянето, а и аранжирането на ястията. Ще опитам да приготвя шаран по указания начин - обещавам да споделя резултата...
0
0
Мира
Мира
02.02.2014 13:24
Но не го сподели! И сега не знаем това яде ли се, или не:)
1
0