Начин на приготвяне
Сваряваме млякото с половината захар, като внимаваме да не загори.
Разбиваме добре жълтъците с останалата захар и постепенно към тях прибавяме горещото мляко, като бъркаме непрекъснато, за да не се пресече сместа. След това я слагаме на огъня, като продължаваме да бъркаме, докато стане готова да кипне.
Сваляме от огъня и бъркаме. Нарязваме на ситно натуралния шоколад и го сипваме. Бъркаме докато малко се изстуди.
Прецеждаме през гъсто сито или марля и поставяме в по-голям съд със студена вода, като отново бъркаме енергично. Прибавяме ванилията и след като изстине напълно, слагаме сладоледа да се замразява.
Сервираме сладоледа в купички на топки, под които натрошаваме бишкотите.