Домашен шоколадов сладолед с бишкоти

05/04/2016
"Не е за вярване, но наситеният тъмен цвят на този сладолед гарантирано ще направи денят ви по-светъл и ведър "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 951
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото с половината захар, като внимаваме да не загори.

Разбиваме добре жълтъците с останалата захар и постепенно към тях прибавяме горещото мляко, като бъркаме непрекъснато, за да не се пресече сместа. След това я слагаме на огъня, като продължаваме да бъркаме, докато стане готова да кипне.

Сваляме от огъня и бъркаме. Нарязваме на ситно натуралния шоколад и го сипваме. Бъркаме докато малко се изстуди.

Прецеждаме през гъсто сито или марля и поставяме в по-голям съд със студена вода, като отново бъркаме енергично. Прибавяме ванилията и след като изстине напълно, слагаме сладоледа да се замразява.

Сервираме сладоледа в купички на топки, под които натрошаваме бишкотите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар