Агнешко печено по абхазки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
07/08/2016
"Пикантно агнешко, което се топи в устата, а колко бира пие ..."
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо566
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 бр. или цяло агне
  • агнешка карантия - черен и бял боб, сърце, бъбреци, момици
  • сирене - 100 г
  • масло - 50 г
  • аджика - абхазка подправка
  • джоджен - 1 връзка
  • червен пипер - на вкус лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За аджика:

Приготвя се от люти чушки, домати, сол, кориандър и босилек. Има люто-солен вкус - вид лютеница. Можем да заменим със смес от лютеница, лют пипер, кориандър и босилек.

Измиваме агнешкото месо и намазваме кожата със смес от масло, лют червен пипер или аджика.

Коремната кухина напълваме със ситно нарязаните вътрешности, задушени предварително с джоджен, надробеното сирене и лют червен пипер.

Зашиваме и печем в умерена фурна, докато месото започне да се отделя от костите. Докато печем, поливаме с образувалия се сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар