Ezine.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Печен конфитюр от сини сливи

Печен конфитюр от сини сливи

тинтин
Новак
308013k
Печен конфитюр от сини сливи1 / 2
15/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5-6 бурканчета
"Този конфитюр се приготвя толкова лесно, че е грехота да не затворите няколко бурканчета!"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 3 кг.
  • захар - 1 кг.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • карамфил - 5 - 6 бр.
  • орехи - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите, почистени от костилките и нарязани на две сливи сложете в тава, поръсете със захарта. Оставете на хладно да престоят 24 часа.

Прибавете оцета, нарязаните орехи, карамфила и разбъркайте. Сложете във фурната, загрята на 170 градуса, да се пече. От време на време разбърквайте.

Преди да извадите конфитюра от фурната, поръсете с канелата. Конфитюрът е готов, когато капка от сиропа остане цяла върху порцеланова чинийка, без да се разлива.

Насипете в сухи буркани, затворете с капачките и стерилизирайте 10 минути.

Рейтинг

4.6
512
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сузана Нешева
Сузана Нешева
А моята баба слагаше орехова ядка на мястото на костилката. Чудесно!
30.07.2013 17:32
1
Мимс Мамс
Мимс Мамс
Конфитюрът е страхотен- това е рецептата на баба ми!
С праскови, нарязани на резенчета, става също превъзходен.
От подправките само карамфил е достатъчен, някои го правят с индрише.
Не е необходима стерилизация на готовия продукт, само добре затворени буркани на винт. Издържа цяла зима, поставен на хладно в килер или маза.
30.07.2013 15:28
3