Лютеница със сирене

тинтин
Новак
27
647
2k
15/07/2011
"Тази лютеница със сирене е най-вкусна, когато е намазана върху комат топъл хляб!"
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 170
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 5 кг
  • сирене - 500 г
  • олио - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме дръжките и семето на чушките. Изпичаме, обелваме люспите и смиламе на машинка пипера. Сиренето стържем на едро ренде.

Изваряваме пипера и след това прибавяме загрятото олио. Варим още малко и прибавяме сиренето. Разбъркваме още 1-2 минути.

Готовата лютеница слагаме в бурканчета и стерилизираме 15-20 минути.

Ако сме сложили олиото незагрято, тогава стерилизираме 30 минути.

Рейтинг

5 4
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kat Deer
Kat Deer
10.09.2020 15:54
За първи път я правя. Баба я правеше на времето. Виках и "Рошара лютеница". Ще чакам да се стерилизират бурканите и като истинат ще отворя един, че нямам търпение да я пробвам.
0
0
Ив
Ив
30.05.2014 09:04
Страхотна лютеница! Всяка година я правя, а децата я обожават. Само, че не изварявам пипера, а директно в бурканите и стерилизирам.
0
0
кака пена
кака пена
28.05.2014 15:13
бе вие не сте в ред, "големата рецепта"
0
0