Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос от ябълки за печено свинско

Сос от ябълки за печено свинско

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Сос от ябълки за печено свинско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ябълки - 500 г кисели
  • масло - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • горчица - 2 ч.л. люта
  • канела - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите ябълки нарязваме на четвъртинки, изчистваме от семето и заедно с кората ги нарязваме на парченца.

Затопляме маслото заедно със захарта. Когато се разтопи, прибавяме ябълките, чаша вода, канелата и сол на вкус. Захлупваме и варим на тих огън около 25 минути, докато омекнат ябълките.

След това ги пасираме, прибавяме горчицата и разбъркваме. Сервираме соса топъл или студен към свинско печено или печено прасенце.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: