Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с кренвирши по испански

Ризото с кренвирши по испански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Ризото с кренвирши по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ориз - 225 г
  • кренвирши - 4 бр.
  • бекон - 150 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • маслини - 50 г без костилки
  • целина - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в подсолена вода в съотношение 1:3 и го прецеждаме.

В широк тиган загряваме мазнина и слагаме нарязания на ивички бекон и кренвиршите, нарязани на кръгчета. Прибавяме лука, нарязан на ситно и леко запържваме.

Прибавяме ориза, нарязаната на дребно чушка, маслините, наситнената целина и соевия сос.

Разбъркваме добре изчакваме да се задуши и сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: