Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Картофени банички

Картофени банички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофени банички1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Дайте на 200 домакини кори за баница и те ще ви спретнат 200 различни вида баници"

Необходими продукти

  • кори - 5 за баница
  • картофи - 4 броя
  • лук - 1 глава
  • сирене - 1/4 чаша фета, натрошено
  • масло - 2 с.л
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 жълтък
  • кимион - черен (нигела) на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в маслото. Добавете предварително сварените и намачкани на пюре още топли картофи. Разбъркайте и добавете всички останали продукти и подправки за пълнежа.

Сложете върху кухненския плот 2 кори за баница и ги срежете на 4 ленти. В края на всяка лента разпределете от плънката и завийте на руло по дължина, като накрая слепите корите с малко вода. Повторете така с всички останали кори и плънка.

Подредете картофените банички в тава с намазнена хартия за печене със загънатата страна надолу. Отгоре намажете баничките с разбит жълтък и поръсете с черния кимион нигела, а ако нямате може с маково семе или сусам. Сложете да се изпекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути или докато придобият апетитен златист цвят.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: