Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Тайландски банички с риба

Тайландски банички с риба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Тайландски банички с риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Веднъж опитате ли тези пълнени банички със сьомга, вече ще ги правите всяка седмица както за закуска, така и за обяд или вечеря"

Необходими продукти

  • сьомга - 2 котлета
  • кори за баница - 4 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен
  • лайм - сок и кора от 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • кориандър - 1 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • масло - 25 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете заедно джинджифила, кората от лайм, чесъна, кориандъра и зеления лук. Овкусете със сока от лайм.

Разтопете маслото. Разгънете 1 кора за баница и я намажете с разтопеното масло, след което отгоре сложете другата кора и отново намажете с малко масло.

Сложете котлет сьомга в единия край и поръсете с половината от сместа с джинджифила и завийте.

Повторете същото с другите кори. Намажете баничките с масло и ги запечете в умерено загрята фурна за 20-25 минути.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: