Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с пушен паламуд

Банички с пушен паламуд

Банички с пушен паламуд
Снимка: Марияна
1 / 2
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 500 г паламуд, пушен
  • лук - 2 глави, кромид
  • праз лук - 1 стрък
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 2 пакетчета, краве
  • лимонов сок - на вкус
  • ром - 1 с.л. или друг концентрат
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сплескайте пакетчетата масло, като ги натискате с точилката и ръсите отгоре с брашно.

От брашното, яйцето, рома, солта и вода замесете тесто, разточете го на широка правоъгълна кора, колкото е широко разточеното масло и два пъти по-дълга от него.

Сложете маслото в средата ѝ, припокрийте двата края на кората един върху друг и оставете тестото да постои на хладно около 30 мин., покрито с кърпа.

След това го разточете върху набрашнена маса на правоъгълна кора, като внимавате да не се разкъса, прегънете я в същата посока на три и пак оставете на хладно за 30 мин.

Направете това още веднъж, т.е. тестото се обработва 3 пъти.

Почистете рибата от кожата и костите, надробете я, поръсете я с лимонов сок и я смесете със ситно нарязаните лук и праз.

Разточете тестото за последен път на лента с дебелина 1 пръст и широка, колкото дланта ви, и я разделете на две.

Едната половина намажете с разбитите жълтъци, поръсете с плънката и покрийте с втората половина, като притиснете краищата, за да се залепят.

Нарежете на малки банички, като притиснете отрязаните краища, наредете ги в намаслена тава и ги печете в силно загрята фурна до зачервяване. Може и да ги изпържите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: