Начин на приготвяне
Сплескайте пакетчетата масло, като ги натискате с точилката и ръсите отгоре с брашно.
От брашното, яйцето, рома, солта и вода замесете тесто, разточете го на широка правоъгълна кора, колкото е широко разточеното масло и два пъти по-дълга от него.
Сложете маслото в средата ѝ, припокрийте двата края на кората един върху друг и оставете тестото да постои на хладно около 30 мин., покрито с кърпа.
След това го разточете върху набрашнена маса на правоъгълна кора, като внимавате да не се разкъса, прегънете я в същата посока на три и пак оставете на хладно за 30 мин.
Направете това още веднъж, т.е. тестото се обработва 3 пъти.
Почистете рибата от кожата и костите, надробете я, поръсете я с лимонов сок и я смесете със ситно нарязаните лук и праз.
Разточете тестото за последен път на лента с дебелина 1 пръст и широка, колкото дланта ви, и я разделете на две.
Едната половина намажете с разбитите жълтъци, поръсете с плънката и покрийте с втората половина, като притиснете краищата, за да се залепят.
Нарежете на малки банички, като притиснете отрязаните краища, наредете ги в намаслена тава и ги печете в силно загрята фурна до зачервяване. Може и да ги изпържите.