Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд с чесън и лимон

Паламуд с чесън и лимон

Паламуд с чесън и лимон
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Един много успешен начин за приготвяне на вкусна печена риба - опитайте тази марината и ще останете очаровани"

Необходими продукти

  • паламуд - 1 брой
  • лимони - 1 брой
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зеленчукова подправка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда и го измийте хубаво. След това го посолете и оставете да се овкуси за около 1 час.

Смесете сока от лимона заедно със зехтина, зеленчуковата подправка и пасирания чесън. Разбъркайте добре.

Измийте паламуда и го натрийте с получената марината.

Сложете хартия за печене в тава и поставете рибата.

Загрейте фурната и изпечете рибата до готовност.

Поднесете с резени лимон и гарнитура по избор.

Паламудът с чесън и лимон е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: