Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена каракуда с чесън и лимон

Пържена каракуда с чесън и лимон

Пържена каракуда с чесън и лимон
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Страхотно мезе или вечеря от пържена каракуда"

Необходими продукти

  • каракуда - 1 кг (почистена)
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - за пържене
  • лимони - 1 брой
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сол
  • за овалване
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете каракудата и я оставете да престои половин час.

Смесете равни количества галета и брашно.

Загрейте олиото в тиган и оваляйте рибата в сухата смес.

Изпържете рибата до хубав златист цвят. Отцедете я върху кухненска хартия.

Пасирайте чесъна и го смесете оцета и сока от половината лимон. Полейте рибата с тази смес и поднесете с резени лимон.

Пържената каракуда с чесън и лимон е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: