Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с вишновка и мед

Пилешки бутчета с вишновка и мед

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Пилешки бутчета с вишновка и мед2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Доверете ни се! Никога повече няма да си помислите да приготвяте пилешките бутчета по друг начин"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • вишновка - 75 мл
  • мед - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • праз - 5 стръка лук
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 1/3 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бутчетата, подсушаваме и посоляваме. Печем ги 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

В дълбок съд разбъркваме вишновката с меда, соевия сос, 1 с.л. олио и червения пипер.

Около 15 минути след началото на печенето намазваме бутчетата с тази смес.

Изчистваме стръковете праз и ги нарязваме на колелца. Обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на ситно.

В тиган сгорещяваме останалото олио и задушаваме в него за 5-6 минути праза заедно с мащерката и чесъна. Посоляваме и подправяме с черен пипер. Сервираме като гарнитура към бутчетата.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: