Свински жулиен

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
Свински жулиен
25/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
"Непретенциозно ястие, което с правилната гарнитура може да се превърне в гурме вечеря!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г филе
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л. леко пикантна
  • лук - 1 главичка, накълцан
  • олио
  • гъби - 200 г
  • чесън - 4 скилидки, накълцан
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • кисели краставички - 2 броя
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки жулиени с размери 7-8 см дължина и 2 см ширина. Накиснете го за половин час в смес от 1/2 сок от 1 лимон, горчицата, соевия сос и накълцана главичка лук.

След това загрейте мазнина в тиган и изпържете равномерно свинското. Готовото месо извадете и поставете в чинии. В същата мазнина запържете още 1 малка главичка лук, накълцан чесън, гъби. Щом омекнат добавете брашното, разбъркайте докато се запържи и разредете с виното.

Оставете сосът да поври и прибавете нарязаните също на тънки жулиенчета кисели краставички. Подправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени.

Рейтинг

5 8
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: