Сос за пържолки

LakomnicaLakomnica
Новак
7
107
419
23/06/2011
"Знаете ли как се прави най-вкусният гъбен сос за пържоли и меса? Вижте тук"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307 153
  • Преглеждания за месеца1037
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сос за Месо

Начин на приготвяне

Лукът и гъбите се запържват до златисто, добавят се топеното сирене, сиренето и кашкавала, подправките.

Когато се поразтопят и започнат да се влачат на конци постепенно започва да се добавя и предварително затопленото мляко до получаване на хомогенна смес.

Ако соса не е толкова гъст, колкото ви се иска може да се сгъсти с брашно или сварен и намачкан картоф, накрая след сваляне от котлона се счукват яйцата.

Идеален е за поливане на месо печено на скара, както и пържено месо.

Емайлирано ретро канче 400 мл-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирано ретро канче 400 мл
7.00 лв.
5.50 лв.
Виж ››

Функциите на емайлираното канче изобщо не са за подценявате. В него може да варите яйца, да топлите вода, да го използвате, докато сте на път. Компактни размери, удобна вместимост.

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Румяна Сакалийска
Ще го пробвам
3
0
вннннннн
вннннннн
11.02.2012 22:39
ттттррмлмм рррррррр
7
2