Пушена пъстърва по датски

05/09/2016
"Ако искате да опитате наистина вкусна риба, пригответе я по тази рецепта!"
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо728
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме рибните филета и ги поръсваме с черен пипер и 1 с.л. лимонов сок.

Нарязваме почистените корени на копъра и оставяме зелената част за гарнитура.

Задушаваме корените за 12 минути с нарязаната глава лук, останалия лимонов сок, виното, солта и черния пипер.

Почистваме малките лукчета, разрязваме ги на кръгчета.

Овалваме рибните филета в брашно и ги изпържваме за 3 минути в загрятото масло. Изваждаме и оставяме на топло.

В мазнината задушаваме пръстенчетата лук, прибавяме изцеденото кисело мляко, сол и черен пипер.

Поднасяме рибните филета с лучения сос, сместа с корените копър и резенчета лимон. Гарнираме с цели листа копър.

Подходяща гарнитура са варени картофи или ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар