Начин на приготвяне
Разделяме рибните филета и ги поръсваме с черен пипер и 1 с.л. лимонов сок.
Нарязваме почистените корени на копъра и оставяме зелената част за гарнитура.
Задушаваме корените за 12 минути с нарязаната глава лук, останалия лимонов сок, виното, солта и черния пипер.
Почистваме малките лукчета, разрязваме ги на кръгчета.
Овалваме рибните филета в брашно и ги изпържваме за 3 минути в загрятото масло. Изваждаме и оставяме на топло.
В мазнината задушаваме пръстенчетата лук, прибавяме изцеденото кисело мляко, сол и черен пипер.
Поднасяме рибните филета с лучения сос, сместа с корените копър и резенчета лимон. Гарнираме с цели листа копър.
Подходяща гарнитура са варени картофи или ориз.