Агнешка дроб – чорба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Пролетта е сезонът на агнешкото, a това е нашето апетитно предложение за чорбичка"

Необходими продукти

  • агнешки дроб - бял 250 гр.
  • агнешки сърца - 1 бр.
  • ориз - 50 гр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 20 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 100 гр.
  • сол
  • джоджен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът и сърцето се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин. след което се изваждат и се нарязват на дребни парчета и се връщат във водата, в която са врели. Когато заврят отново се прибавя оризът и ситно нарязаните домати.

Прави се запръжка от нарязания на ситно лук, морковите и част от брашното. И се сипва във врящата чорба.

От останалото брашно с киселото мляко и яйцата се приготвя застройка. Тя се прибавя в чорбата в момента от свалянето и от огъня. Подправя се с черен пипер и джоджен.

Рейтинг

4.4
519
47
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Следвах рецептата и се получи чудесна чорбичка! Благодаря! :)
06.10.2017 18:28
mim&stef
mim&stef
Стана чудесна!
08.04.2013 20:32
1
Тишо
Тишо
Съпругата ми беше на работа втора смяна и аз трябваше да приготвя нещо за вечеря.Омръзнали ни бяха кебапчета и кюфтета на скара,за това реших да я изненадам приятно като приготвя нещо различно.Отдавна не бяхме готвили агнешка дроб чорба.За това се спрях именно на нея.До този момент никога не бях готвил чорба,супа и т.н.Беше истинско предизвикателство...Положих огромна доза старание и ...се получи!!! Съпругата ми я хареса,но беше мнителна дали аз съм приготвил агнешката дроб чорба.Разбира се,че бях аз,благодарение на"готвач.бг"!!!
25.10.2012 19:11
15
алексей димитров
алексей димитров
драги ми мишо дроб чорбата ти е фантастична само дето си забравил чашката с прекрасната ракийкаче така де за къде тая вкусотийка без ракия.
02.03.2012 14:02
9