Пълнено свинско шкембе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
12/06/2011
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 368
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички карантии да се сварят, след което ги нареже на кубчета, като оставите настрана само 1 шкембе. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното масло. Прибавете предварително накиснатия и отцеден ориз заедно с 2 чашки от бульона на карантиите.

Щом оризът е полусварен се сипват накълцаните дроб, шкембе, сърце и се прибавят всички подправки на око. С така приготвената плънка се напълва заделеното шкембе, зашива се и се намазва обилно с масло и червен пипер. Печете пълненото шкембе в предварително загряна умерена фурна за около 1 час. Тавата трябва да е леко намазнена и с 1/2 ч.ч. гореща вода.

От останалия бульон пригответе лесен сос, като запържите 2-3 с.л. брашно с малко масло. Разредете с бульона постепенно, добавете разбитите предварително кисело мляко и яйце. Бъркайте, докато всичко се хомогенизира и сгъсти. Поднесете порция пълнено шкембе, полято със соса.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар