Маслени кифли

22/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Точно от това имахме нужда - ароматни маслени кифли!"
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции60 бр.
  • Преглеждания общо23 861
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята. Добавете захарта, солата и 2 яйца. Разбъркайте добре и започнете да прибавяте на порции брашно и да замесвате меко, еластично тесто. Готовото тесто оставете покрито с кърпа в съд да отпочине за 15 минути.

След това го разделете на 8 топки и всяка разточете на тънък кръг. От него нарежете като торта 8 триъгълника. Напълнете всяка с по малко натрошено сирене или накълцани на ситно кренвирши (или друга плънка по желание) и ги завийте като кифли. Наредете ги в намаслена тава близо една до друга и ги оставете на топло, за да втасат.

Втасалите маслени кифли намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Разпределете малки бучици масло отгоре и ги сложете да се пекат в предварително загряна на 180-190 градуса. Изпечените кифли се покриват веднага с кърпа, за да се задушат и маслото да попие добре в тях.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 11
4 5
3 0
2 0
1 0

Коментари (4)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
07.06.2016 13:57
Вкусни са на вид.
0
0
Зорница74
Зорница74
05.02.2016 15:10
Уникално вкусни !!!
1
0
Дани
Дани
10.01.2015 19:02
Това ми харесва. Ще пробвам непременно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв