Маслени кифли

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Маслени кифли1 / 4
22/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции60 бр.
"Точно от това имахме нужда - ароматни маслени кифли!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята. Добавете захарта, солата и 2 яйца. Разбъркайте добре и започнете да прибавяте на порции брашно и да замесвате меко, еластично тесто. Готовото тесто оставете покрито с кърпа в съд да отпочине за 15 минути.

След това го разделете на 8 топки и всяка разточете на тънък кръг. От него нарежете като торта 8 триъгълника. Напълнете всяка с по малко натрошено сирене или накълцани на ситно кренвирши (или друга плънка по желание) и ги завийте като кифли. Наредете ги в намаслена тава близо една до друга и ги оставете на топло, за да втасат.

Втасалите маслени кифли намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Разпределете малки бучици масло отгоре и ги сложете да се пекат в предварително загряна на 180-190 градуса. Изпечените кифли се покриват веднага с кърпа, за да се задушат и маслото да попие добре в тях.

Рейтинг

5 12
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: