Кифли от картофи

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k656
Кифли от картофи1 / 2
11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 150 г
  • ръжено брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • захар - 70 г
  • маргарин - 70 г
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • конфитюр - за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се, след като изстинат, се настъргват на едро ренде.

От тях заедно с изброените продукти се замесва тесто, разточва се с тънка точилка и се нарязва на ивички в триъгълна форма, върху които се слага конфитюр и се навиват във форма на кифлички.

Намазват се с олио и се пекат в нагорещена фурна.

Преди да се сервират, картофените кифли се наръсват с пудра захар, размесена с малко ванилия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: