Маслени кифли

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Маслени кифли5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
60 бр.
"Точно от това имахме нужда - ароматни маслени кифли!"

Необходими продукти

  • брашно - около 1 кг
  • масло - 250 г
  • яйца - 2 броя + 1 за намазване
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 40 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - за плънка
  • кренвирши - за плънка
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете в него маята. Добавете захарта, солата и 2 яйца. Разбъркайте добре и започнете да прибавяте на порции брашно и да замесвате меко, еластично тесто. Готовото тесто оставете покрито с кърпа в съд да отпочине за 15 минути.

След това го разделете на 8 топки и всяка разточете на тънък кръг. От него нарежете като торта 8 триъгълника. Напълнете всяка с по малко натрошено сирене или накълцани на ситно кренвирши (или друга плънка по желание) и ги завийте като кифли. Наредете ги в намаслена тава близо една до друга и ги оставете на топло, за да втасат.

Втасалите маслени кифли намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Разпределете малки бучици масло отгоре и ги сложете да се пекат в предварително загряна на 180-190 градуса. Изпечените кифли се покриват веднага с кърпа, за да се задушат и маслото да попие добре в тях.

Рейтинг

4.7
512
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусни са на вид.
07.06.2016 13:57
Потребител#165457
Потребител#165457
Уникално вкусни !!!
05.02.2016 15:10
1
Дани
Дани
Това ми харесва. Ще пробвам непременно!
10.01.2015 19:02
Полина Стоянова
Полина Стоянова
Уникални ..много добра рецепта!Злоядият ми син ги набутваше една след друга в устата.. Благодарна съм !
09.01.2015 14:36
1