ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони със сирене

Канелони със сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Канелони със сирене
20/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Ястие, което ни кара да се облизваме още преди да сме почнали да го приготвяме"

Необходими Продукти

  • паста - 1 кутия канелони
  • сирене - 400 г
  • пармезан - 50 - 60 г, настърган
  • синьо сирене - 50 - 60 г настъргано
  • яйца - 2 броя
  • домати - 400 г пресни или от консерва
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер - на вкус
  • копър
  • магданоз
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно с натрошеното сирене, настърганото синьо сирене и пармезан, нарязаните на ситно копър и магданоз, сол, черен пипер. С така получената смес напълнете предварително омекналите канелони. Подредете ги в намазнена тавичка.

Сгорещете олио в тиган и задушете ситно нарязания лук. Добавете доматите и оставете да се задушава около 5 минути. Подправете с нарязан пресен босилек, но може и сух, на вкус.

Залейте канелоните с доматения сос и сложете да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути. Преди да извадите от фурната ги поръсете с настъргания кашкавал и върнете да се запече.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: