Домашен ябълков пай с орехи

23/02/2016
"Доказано е, че семействата, които се глезят с домашно приготвени десерти, са много по-сплотени и усмихнати "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 952
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с 5 с.л. захар, прибавяме настърганата кора на лимона, сока му и содата, разтворена в малко топла вода.

Добавяме олиото и брашното, като непрекъснато бъркаме.

В отделен съд разбиваме белтъците с 5 с.л. захар и ги прибавяме към тестото лъжица по лъжица.

Настъргваме ябълките и леко ги изстискваме. Към тях слагаме 3 с.л. захар, канелата и галетата.

Разточваме половината тесто в намазнена тавичка. Върху него разстиламе ябълките и покриваме с останалото тесто.

Поръсваме пая със счуканите орехи и печем в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар