Домашен ябълков пай с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
601
959
511
23/02/2016
"Доказано е, че семействата, които се глезят с домашно приготвени десерти, са много по-сплотени и усмихнати "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 526
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с 5 с.л. захар, прибавяме настърганата кора на лимона, сока му и содата, разтворена в малко топла вода.

Добавяме олиото и брашното, като непрекъснато бъркаме.

В отделен съд разбиваме белтъците с 5 с.л. захар и ги прибавяме към тестото лъжица по лъжица.

Настъргваме ябълките и леко ги изстискваме. Към тях слагаме 3 с.л. захар, канелата и галетата.

Разточваме половината тесто в намазнена тавичка. Върху него разстиламе ябълките и покриваме с останалото тесто.

Поръсваме пая със счуканите орехи и печем в умерена фурна.

Тефлонови форми за кекс с паращо дъно - 3 бр в комплект-51%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Тефлонови форми за кекс с паращо дъно - 3 бр в комплект
39.00 лв.
19.00 лв.
Виж ››

Когато готвенето е удоволствие - страхотни форми за любимите ни сладкиши!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар