Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Домашен ябълков пудинг

Домашен ябълков пудинг

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Домашен ябълков пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ето - сега нямате извинение да не приготвите десерт"

Необходими продукти

  • ябълки - 1 ½ кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 7 бр.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме ябълките на парченца.

Сваряваме ги със захарта и 2 чаши вода до гъста каша.

В млякото прибавяме разбитите яйца, охладената ябълкова каша и кората на лимона.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка. Изпичаме я в силна фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: