Начин на приготвяне
Нарязваме ябълките на едри парчета и ги почистваме от семките, портокалите обелваме и нарязваме на парчета. В голяма тенджера слагаме плодовете, подправките и захарта, заливаме с вода и оставяме да заври на висока температура.
След като водата заври, намаляваме на средна температура и оставяме да къкри, докато ябълките омекнат добре.
След като плодовете омекнат, сваляме тенджерата от огъня и оставяме да се охлади, изваждаме плодовете и ги претриваме през ситна цедка. Полученото плодово пюре връщаме обратно в тенджерата.
Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона на средна температура за около 40 минути.
След като сайдерът се охлади, го прецеждаме и го наливаме в бутилки или голяма кана. И го слагаме в хладилника за 5 дни, след което е готов за консумация. Може да го сервирате като коктейл с лед или да го затоплите като чай.