Ezine.bg»Рецепти»Напитки»Домашен ябълков сайдер

Домашен ябълков сайдер

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Домашен ябълков сайдер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
190 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
370 мин.
Порции
12
"Една ябълка на ден може да ви опази от лекаря, но далеч по-приятно е да опитате да постигнете същия успех с ябълков сайдер"

Необходими продукти

  • ябълки - 12 броя
  • портокали - 2 броя
  • канела - 4 пръчици
  • карамфил - 1 с.л.
  • джинджифил - 10 г
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ябълките на едри парчета и ги почистваме от семките, портокалите обелваме и нарязваме на парчета. В голяма тенджера слагаме плодовете, подправките и захарта, заливаме с вода и оставяме да заври на висока температура.

След като водата заври, намаляваме на средна температура и оставяме да къкри, докато ябълките омекнат добре.

След като плодовете омекнат, сваляме тенджерата от огъня и оставяме да се охлади, изваждаме плодовете и ги претриваме през ситна цедка. Полученото плодово пюре връщаме обратно в тенджерата.

Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона на средна температура за около 40 минути.

След като сайдерът се охлади, го прецеждаме и го наливаме в бутилки или голяма кана. И го слагаме в хладилника за 5 дни, след което е готов за консумация. Може да го сервирате като коктейл с лед или да го затоплите като чай.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: