Свински карета

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697323
24/05/2011
"Едни бързи свински карета на скарата и малко от любимата ви салата и обядът е готов!"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо47 789
  • Преглеждания за месеца411
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска рибица - около 1 кг
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • риган - 1 ч.л. изсушен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • вино - 250 мл, бяло или червено
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибицата се реже на пържолки, които се накисват в марината, приготвена от смесването на всички продукти - виното, мащерката, ригана, нарязания лук и чесън, олио, захар, сол и черен пипер.

Оставете карета да се овкусят за 2 часа в хладилник.

Загрейте скарата, намажете я леко с тампон, напоен с мазнина или с половин глава лук и изпечете свинските карета равномерно от двете страни.

Готовото месо запарете в йенска тенджерка.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар