array(15) { ["Pic_id"]=> string(5) "34743" ["Name"]=> string(10) "pile1.webp" ["Description"]=> string(0) "" ["Url"]=> string(0) "" ["Align"]=> string(1) "1" ["Source"]=> string(0) "" ["Size"]=> string(7) "220x165" ["Views"]=> string(1) "0" ["Votes"]=> string(1) "1" ["Rating"]=> string(1) "5" ["WidthWebp"]=> string(4) "1200" ["HeightWebp"]=> string(3) "800" ["Login"]=> string(6) "ANONYM" ["User"]=> string(6) "ANONYM" ["Uid"]=> bool(false) } Пиле с мед и чесън - Рецепти | Ezine.bg

Пиле с мед и чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3113k
Пиле с мед и чесън1 / 2
16/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Всеки може да изпече пиле, но можете ли да приготвите толкова ароматно пиле? Елате, ще ви научим как"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 пиле
  • чесън - 6 скилидки
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • брашнo - 1 с.л.
  • бульон - 600 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги, посолете и ги намачкайте с масло, накълцан магданоз, къри, малко черен пипер и чесън на прах на пюре. Почистете пилето и напълнете с част от пюрето вътрешността му.

Сложете го в намазнена тава с 1/2 ч.ч. гореща вода, намажете го леко с масло и покрийте с алуминиево фолио. Сложете да се пече в умерена фурна за час. 20 минути преди да е готово го извадете. Счукайте чесъна с малко сол, добавете черен пипер и внимателно го смесете с меда и зехтина.

Намажете добре цялото пиле и го върнете да се запече до образуването на апетитна коричка. Оставете пилето в изключена фурна, но внимавайте да не загори. Поднесете с останалата част от пюрето.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: