Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от шилешко месо

Супа от шилешко месо

тинтин
Новак
36821
Супа от шилешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5
"Има супи и супи, които сгряват душата, тази е от вторите"

Необходими продукти

  • шилешко месо - 500 гр. от плешката
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 1 с.л. краве
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • магданоз - 1 вр.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета, залейте го с 6 ч.ч. студена вода и варете на тих огън.

Настържете морковите и ги задушете в маслото и 2-3 с.л. от бульона. Прибавете брашното, разбъркайте и изсипете сместа в бульона с месото.

Варете още десетина минути. Прибавете ситно нарязания магданоз и отстранете супата от огъня. Застройте я с яйцето и киселото мляко.

Поднесете с препечени хлебни хапки.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: