Пиле кебап

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Пиле кебап
15/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Обичаме такива богати гозби - с крехко месце, плътен сос и зеленчуци. Обичаме ги!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г пилешки гърди
  • кисели краставички - 3 - 4 броя
  • лук - 2 - 3 стръка зелен
  • чесън - 1 стрък зелен
  • моркови - 1 брой
  • лимони - 1/2 плод
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • вино - 1 винена ч. бяло, по желание
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 3 с.л. доматено пюре
  • брашно - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на парчета, овкусете го с малко сол, черен и червен пипер и го запържете в малко олио. Когато се запържи, добавете накълцаните на ситно лук, чесън и настъргания морков.

Оставете за кратко да се задушава и добавете киселите краставички. Щом зеленчуците омекнат добавете размитото във вода доматено пюре и оставете да къкри под капак. След малко добавете и виното и оставете да ври за около 15-20 минути.

След това овкусете със сол и останалите подправки на вкус и изцедете лимоновия сок. Размийте брашното в малко вода и го изсипете към пилешкия кебап, като разбърквате. Поднесете ястието, поръсено с магданоз.

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: