Начин на приготвяне
Измиваме и обелваме земните ябълки. Нарязваме ги на едро. Заливаме ги с 1 с.л. лимонов сок, за да не потъмнеят.
Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук и чесъна.
Към тях прибавяме изчистените и измити моркови и парчетата земна ябълка.
Продължаваме да запържваме, като добавяме нарязаните на дълги парчета картофи.
Добавяме водата и след като тя заври, прибавяме измития ориз, захарта, останалия лимонов сок и солта.
Намаляваме силата на огъня и задушаваме ястието под капак, докато земната ябълка омекне.
Отстранявяме от огъня и оставяме да изстине под капак.
Сервираме с поръсен ситно нарязан джоджен.