Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата от печена земна ябълка

Салата от печена земна ябълка

MarianeMariane
Джедай
202169
Салата от печена земна ябълка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пшеница - 100 г грухана
  • земна ябълка - 300 г
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол
  • черен пипер
  • рукола - 1 шепа
  • балсамов оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте пшеницата със студена вода, кипнете и варете на умерен огън около 25 минути, докато омекна. Почистете земната ябълка с четка под течаща вода и я нарежете на тънки филии с дебелина 3-4 мм

Пшеницата се залива с вода и се слага на умерен огън да заври. Вари се около 25 минути или докато омекне.

Земната ябълка се почиства със средно твърда четка под течаща студена вода. Подсушава се и се нарязва на филии с дебелина 3-4 мм. Лукът се нарязва на полумесеци.

Нарязаните лук и земна ябълка се слагат в тава, върху хартия за печене. Поръсват се със зехтин, морска сол и черен пипер. Зеленчуците се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути, като се разбъркват от време на време.

В подходяща дълбока купа се смесват изпечените лук и земна ябълка, добавя де отцедената пшеница и накъсаната рукола.

Руколата се почиства от дръжките. В купа се смесват пшеницата, изпечените лук и земна ябълка. Салатата се овкусява със сол, черен пипер и балсамов оцет.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: