Начин на приготвяне
Залейте пшеницата със студена вода, кипнете и варете на умерен огън около 25 минути, докато омекна. Почистете земната ябълка с четка под течаща вода и я нарежете на тънки филии с дебелина 3-4 мм
Пшеницата се залива с вода и се слага на умерен огън да заври. Вари се около 25 минути или докато омекне.
Земната ябълка се почиства със средно твърда четка под течаща студена вода. Подсушава се и се нарязва на филии с дебелина 3-4 мм. Лукът се нарязва на полумесеци.
Нарязаните лук и земна ябълка се слагат в тава, върху хартия за печене. Поръсват се със зехтин, морска сол и черен пипер. Зеленчуците се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути, като се разбъркват от време на време.
В подходяща дълбока купа се смесват изпечените лук и земна ябълка, добавя де отцедената пшеница и накъсаната рукола.
Руколата се почиства от дръжките. В купа се смесват пшеницата, изпечените лук и земна ябълка. Салатата се овкусява със сол, черен пипер и балсамов оцет.