Начин на приготвяне
Предварително пресяваме брашното и бакпулвера.
Оставяме ги настрана, както и вадим яйцата от хладилника и оставяме на стайна температура.
Измиваме, обелваме и настъргваме ябълките.
В купа разбиваме яйцата, заедно със захарта, и олиото. И малко по малко, при непрекъснато разбиване, добавяме брашното и канелата.
Към тестото за мъфини добавяме орехите и настърганите ябълки.
Във формата за мъфини слагаме по една хартиена кошничка за мъфини и пълним с приготвената смес. Като имаме предвид, че не трябва да пълним формичките до горе.
Поставяме във фурната и печем ябълковите мъфини в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Ароматни Мъфини с ябълка и канела!