Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ябълкови мъфини с канела

Ябълкови мъфини с канела

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Ябълкови мъфини с канела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ябълкови мъфини с канела - винаги ароматни и вкусни кексчета!"

Необходими продукти

  • масло - 50 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 150 мл
  • ябълки - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • ЗА ТОПИНГА
  • масло - 50 г
  • кафява захар - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме маслото да омекне на стайна температура, добавяме захарта и разбиваме до побеляване. След това добавяме яйцата едно по едно и прясното мляко.

Нарязваме ябълките на малки кубчета, овалваме ги в малко брашно и ги добавяме към сместа. Накрая прибавяме брашното размесено с бакпулвера, канелата и разбъркваме добре.

Намазняваме и набрашняваме формичките, разпределяме по равно във всяка и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

Докато ябълковите мъфини се пекат, приготвяме топинга по следния начин: разтопяваме маслото със захарта на водна баня, прибавяме канелата и разбъркваме.

Когато кексчетата с ябълки се изпекат, оставяме ги да се охладят леко, изваждаме ги от формичките и с помощта на сладкарска четка ги мажем с приготвения топинг.

Ябълкови мъфини с канела - винаги ароматни и вкусни кексчета!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: