Пържен заек върху картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
02/05/2011
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 569
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - от 1 млад заек
  • чесън - 1 глава
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • вино - 1/2 л бяло
  • оцет - 1/4 л
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 брой
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • черен пипер - 20 зърна
  • карамфил - няколко зърна
  • сол - на вкус
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от 2 л вода, 1/2 л вино, 1/4 л оцет, морков, лук, дафинови листа, зърна черен пипер и няколко карамфилчета. Сложете да заври и варете в продължение на 10 минути.

В така приготвената марината за дивеч накиснете заешкото за 1 денонощие. На следващия ден го нарежете на порции, подсушете и шпиковайте парчетата с разположени скилидки чесън. Загрейте около 3/4 ч.ч. мазнина и изпържете заешкото равномерно от двете страни, като всяко парче преди това оваляйте в брашно.

Върху запърженото заешко, в същия съд се долива 1 ч.ч. от маринатата, похлупва се и заекът се задушава. От време на време доливайте по още малко от маринатата и посолете на вкус.

Обелете и нарежете картофите, сложете ги в намазнена тава и ги овкусете със сол, черен пипер. Наредете заешкото, полейте със соса му и долейте още малко гореща вода. Завийте тавата с фолио и сложете да се пече в силна фурна за половин час.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар