Великденска гръцка супа

тинтин
Новак
1
4
10/04/2011
"Изненадайте гостите на празника с ароматна Великденска гръцка супа - на всички ще се услади, че и за още ще питат "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 910
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, задушава се в мазнината. Прибавят се сварените и нарязани дреболии.

След това копър, брашното разтворено с вода, месо от сварените главички, накрая се залива с бульона и се добавя измития ориз.

Вари се на тих огън до омекване, заедно с черния пипер и сол. Отделно се прави застройка от сока на лимоните и яйцата, прибавя се малко от горещата супа, за да не се пресече.

Сервира се гореща.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Господинов
Господинов
05.04.2013 13:46
със сигурност е много хубава но не си отбелязал/а брашното в продуктите колко е???
0
0