ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско месо със зеле и ориз

Свинско месо със зеле и ориз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Свинско месо със зеле и ориз
Снимка: Анонимен
1 / 3
21/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Свинско бурания, кой може да му устои? И докато ние похапваме, вие си запишете рецептата!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • зеле - 1 зелка, малка
  • ориз - ¾ ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета и го запържете напълно в малко мазнина. Зелето накълцайте на дребно и го задушете до омекване с ½ чашка олио и ½ чаша гореща вода. Отделно запържете ситно нарязаната глава лук с ½ чашка олио. Прибавете ориза и също го запържете, като разбърквате.

Свалете ориза от котлона и прибавете червения пипер, черен пипер и чубрица на вкус. В голяма тенджера смесете зелето, ориза и свинското месо. Разбъркайте, залейте с 3 ч.ч. гореща вода и върнете на котлона на ври за около 10 минути.

Прехвърлете в голяма тава и сложете да се изпече до извиране на водата и до загар.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: