Тайландска чорба от свинско

Black Angel
Black Angel
Новак
10/04/2011
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 707
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - ¾ кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • праз - 3 стръка, само бялата част
  • целина - 1 глава настъргана
  • индийско орехче - на вкус
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета и го сложете да се вари в много малко количество подсолена вода. Прибавете зехтина и задушавайте месото, докато се запържи.

Отделно в литър подсолена вода сварете нарязаната бяла част на праза и настърганата целина. Добавете запърженото свинско и малко индийско орехче.

Доварете супата до готовност. Преди да я свалите от котлона я темперирайте с прясното мляко. Добавете сол и черен пипер на вкус и я оставете леко да се охлади. Застройте чорбата от свинско с 1 разбито яйце с малко оцет.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар