Супа с ръжен хляб и кашкавалени топки

24/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо90 мин.
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме лука и чесъна и ги запържваме до прозрачност в сгорещеното масло.

Прибавяме натрошения хляб и леко го запържваме.

Сипваме настърганите домати и бульона и варим – 15 минути.

Слагаме отделно вода да заври.

Разбиваме белтъците с щипка сол, настъргваме кашкавала, накъсваме босилека и ги смесваме.

С две чаени лъжички взимаме от сместа и пускаме топките във врящата вода.

Варим 4 минути, изваждаме и отцеждаме.

Пасираме супата, добавяме сметана, поръсваме с черен пипер и поднасяме с кашкавалени топки.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар