Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме патешките гърди, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Изпържваме ги в тефлонов тиган без мазнина – 20 минути, като първо слагаме страната с кожата.
Смесваме картофеното пюре с брашното и яйцата и омесваме тесто от което с влажни ръце правим топки и ги сваряваме в подсолена вода. Поръсваме ги леко с магданоз.
Изпържените гърди увиваме в алуминиево фолио и слагаме на топло. Отделената при пърженето мазнина смесваме с бульона и леко възваряваме.
Размиваме нишестето със студена вода и го прибавяме към бульона, като леко бъркаме. Подправяме със сол и черен пипер. Обелваме и нарязваме на сламки цвеклото и го задушаваме за 5 минути в маслото, подправяме със сол, черен пипер и щипка захар.
Нарязваме патешките гърди на порции и ги поднасяме с цвеклото, картофените топки и соса.