Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и изпържете вътре лука и куркумата докато омекнат. Прибавете орехите и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и сложете сместа да се вари, непокрита за около от 20 минути. Разбърквайте от време на време.
Разполовете наровете и сложете семето им купа. Запазете семената от един нар. Останалите пасирайте в блендер. Смесете сока от нар с лимоновия сок и захарта.
Премахнете кожата от патешките гърди с остър нож. Загрейте останалия зехтин в тиган и изпържете патешките гърди.
Гответе около 10 минути, като изсипвате част от мазнината от време на време. След това обърнете и гответе още 3-4 минути. Преместете патешкото в чиния.
Изсипете сока от нар в тиган, към него прибавете орехите и бульона и варете 15 минути, като разбърквате с дървена лъжица, докато сосът се сгъсти.
Сервирайте патешките гърди, нарязани и заляти с малка част от соса. Гарнирайте с останалата част от семето на нара.