Парфе с нар

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329736
Парфе с нар1 / 2
05/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 60 г
  • ром - 1 с.л.
  • сметана - 350 мл
  • нар - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • курабийки - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъка на едното яйце. Белтъка и цялото друго яйце разбиваме на пяна. Разтваряме захарта в 25 мл. гореща вода, добавяме рома и смесваме с яйцата.

Загряваме сместа на водна баня до кипване, след което я махаме от огъня и я охлаждаме чрез непрекъснато разбъркване.

Към леко охладената смес добавяме и 250 мл сметана. Натрошваме курабийките на ситно (може направо да ги рендосаме) и ги добавяме към останалите продукти.

Разрязваме нара на 2, отделяме 10-ина зърна, а останалото изстискваме. Към сока от нар добавяме 2 с.л. тореща вода, меда и 2-3 с.л. лимонов сок. Когато всички продукти се смесят добавяме и наровите зърна и изстудяваме в хладилник.

Приготвяме ванилов крем от 100 мл сметана, които разбиваме с ваниловата захар.

В подходящи купички сипваме първо от сместа за парфето, а отгоре и двата вида крем. Украсяваме със зърна от нар и прибираме за 2-3 часа във фризер за да стегнат.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: